PREZANTIMI I VEPRES SE SHEIKH ABDUL KHALIK EL UDEJMEH – STUDIME RRETH STILIT KUR’ANOR

PREZANTIMI I VEPRES SE SHEIKH ABDUL KHALIK EL UDEJMEH – STUDIME RRETH STILIT KUR’ANOR

Autor: Prof.Dr.Hfz. Hajredin HOXHA

Përshtati në shqip: Sedat ISLAMI

Recensent: Ajni Sinani

Redaktore gjuhësore: Mimoza Sinani

Përmbajtja:
Parathënie
I. Njoftim me librin dhe kritikat e shkencëtarit të madh Mahmud Shakirit
për të – Zhvleftësimi i idesë së ‘të parët nuk iu kanë lënë të pasmëve asgjë’
II. Fillimi i projektit, parathënia e autorit, metodologjia, burimet, studimet
dhe studimet preliminare
III. Metodologjia e tij në regjistrimin e fenomeneve gjuhësore dhe kritika
drejtuar gjuhëtarëve të mëhershëm
IV. Vërejtja e autorit për gjuhëtarët dhe plotësimi i asaj që iu ka ikur
komentuesve të Kur’anit si dhe evidentimi i gabimeve të gjuhëtarëve
V. Mënyra e prezantimit të detajeve të studimit sipas metodës pyetjepërgjigje si dhe disa vërejtje metodologjike
VI. Shembuj të akuzave të gjuhëtarëve ndaj shtatë lexuesve të Kur’anit për
kinse transmetim me gabime gjuhësore si dhe zhvleftësimi i tyre
VII. Vërejtje dhe përmirësime nga hulumtuesi
VIII. Disa nga rezultatet e veprës së autorit
IX. Mendimi dhe përshtypjet e mia për librin
X. Shtojca

Related Stories

Na ndiqni në Youtube

spot_img

Tema të tjera

PREZANTIMI #17 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM – 02...

PREZANTIMI #17 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM - 02 – PROF.DR.HFZ HAJREDIN HOXHA  

PREZANTIMI #16 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM – 01...

PREZANTIMI #16 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM - 01 – PROF.DR.HFZ HAJREDIN HOXHA

Mesazh urimi me rastin e Bajramit të Fitrit, nga...

Lexues të nderuar, Ndërsa hëna po venitet, e muaji po plotësohet, Bajrami i Fitrit veç...

Kiraetet e Kur’anit ndërmjet pikëpamjes hebreje dhe islame, –...

Titulli: Kiraetet e Kur’anit ndërmjet pikëpamjes hebreje dhe islame, - Abdul Fettah el Kadi...

Metodologjia e të mësuarit të Kuranit përmendësh – Këshilla...

Metodologjia e të mësuarit të Kuranit përmendësh Autor: Prof.Dr.Hfz. Hajredin Hoxha Këshilla të arta për fillestarët...

VLERA E KUR’ANIT FISNIK – Ndikimi i tij në...

VLERA E KUR’ANIT FISNIK - Ndikimi i tij në ruajtjen dhe pasurimin e gjuhës...

Kategoritë më të popullarizuara

Comments