Mesazh urimi për lexuesit tonë me rastin e fillimit të Ramazanit

Të nderuar lexues të nderuar,

Me afrimin e muajit të bekuar të Ramazanit, ju shpreh urimet e mia të përzemërta dhe dhe lutjet e mia më të ngrohta për të gjithë ju dhe familjet tuaja. Kjo kohë e dalluar e zgjimit shpirtëror dhe e vetëdisiplinës na ofron një mundësi unike për të rindezur lidhjen tonë me Allahun (subhanehu ue teala) dhe për të kërkuar udhëzimin dhe mëshirën e Tij.

Gjatë këtij muaji të veçantë, ju inkurajoj të gjithëve që të përqafoni fuqinë transformuese të Kur’anit dhe të dijes në përgjithësi, sepse nëpërmjet edukimit dhe urtësisë ne mund të punojmë drejt reformave kuptimplota në vetet tona dhe në shoqëritë tona. Le ta shfrytëzojmë këtë kohë për të lexuar, reflektuar dhe ndarë mësimet e Kuranit të Madhërishëm dhe Sunetit të Profetit tonë të dashur Muhamed (a.s.) dhe të përpiqemi t’i zbatojmë këto mësime në jetën tonë të përditshme.

Ndërsa nisim këtë udhëtim shpirtëror, le të përpiqemi të gjithë të lartësojmë veten dhe komunitetet tona duke nxitur dhembshurinë, mirëkuptimin dhe tolerancën. Le të angazhohemi për vetë-përmirësim të vazhdueshëm, duke dhënë shembull për brezat e ardhshëm dhe duke punuar drejt një të ardhmeje më të ndritshme për të gjithë.

Lutem që i Plotfuqishmi t’ju bekojë me urtësi të bollshme, besim të palëkundur dhe dashuri të pakufishme gjatë këtij muaji të shenjtë e më gjerë. Virtytet e Ramazanit ju afrofshin me Allahun (subhanehu ue teala) dhe ju dhurofshin paqe dhe kënaqësi të brendshme.

Ju uroj një Ramazan të pasur me adhurime, lexime dhe lutje dhe qofshi të plotësuar shpirtërisht. Allahu (subhanehu ue teala) ua pranoftë lutjet, agjërimet dhe veprat e mira.

I juaji

Prof.Dr.Hfz. Hajredin Hoxha

Related Stories

Na ndiqni në Youtube

spot_img

Tema të tjera

PREZANTIMI #17 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM – 02...

PREZANTIMI #17 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM - 02 – PROF.DR.HFZ HAJREDIN HOXHA  

PREZANTIMI #16 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM – 01...

PREZANTIMI #16 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM - 01 – PROF.DR.HFZ HAJREDIN HOXHA

Mesazh urimi me rastin e Bajramit të Fitrit, nga...

Lexues të nderuar, Ndërsa hëna po venitet, e muaji po plotësohet, Bajrami i Fitrit veç...

Kiraetet e Kur’anit ndërmjet pikëpamjes hebreje dhe islame, –...

Titulli: Kiraetet e Kur’anit ndërmjet pikëpamjes hebreje dhe islame, - Abdul Fettah el Kadi...

Metodologjia e të mësuarit të Kuranit përmendësh – Këshilla...

Metodologjia e të mësuarit të Kuranit përmendësh Autor: Prof.Dr.Hfz. Hajredin Hoxha Këshilla të arta për fillestarët...

VLERA E KUR’ANIT FISNIK – Ndikimi i tij në...

VLERA E KUR’ANIT FISNIK - Ndikimi i tij në ruajtjen dhe pasurimin e gjuhës...

Kategoritë më të popullarizuara

Comments