Mesazh urimi me rastin e Bajramit të Fitrit, nga i juaji Prof.Dr.Hfz. Hajredin Hoxha

Lexues të nderuar,

Ndërsa hëna po venitet, e muaji po plotësohet, Bajrami i Fitrit veç trokiti në shtëpitë tona, andaj ju shpreh urimet e mia më të përzemërta dhe admirimin e thellë për përkushtimin tuaj të palëkundur në këtë muaj, në namazet tuaja, në leximin e Kuranit, në bamirësinë, në lutjet e thelluara, e veçmas në kërkimin e dijes dhe ndriçimit shpirtëror.

Në këto momente të mbara e të veçanta, le të sodisim thelbin e Ramazanit, një muaj që rrënjos tek ne virtytet e durimit, ndjeshmërisë dhe vetëdisiplinës. Ndërsa i japim lamtumirën këtij muaji fisnik, le t’i çojmë përpara këto virtyte, duke u përpjekur të reformojmë zemrat dhe mendjet tona dhe duke rigjallëruar shpirtrat tanë në kërkimin tonë për mirëkuptim dhe afrim më të madh me të Plotfuqishmin.

Le të vazhdojnë përpjekjet tona të dijes për të ndriçuar rrugën e drejtësisë dhe për të nxitur një vlerësim më të thellë të urtësisë së përjetshme dhe shpalljeve hyjnore të përfshira në Kur’anin e Madhërishëm. Ndërsa përpiqemi të ringjallim frymën e Islamit dhe të përhapim paqen, harmoninë dhe unitetin, le të pranojmë gjithashtu vlerën e kuriozitetit intelektual dhe të ligjërimit të respektueshëm që na ndihmojnë në kultivimin e një mjedisi të favorshëm për zhvillim dhe përparim të gjithanshëm.

Në ndjekjen tonë kolektive të dijes, le të mbetemi të përkushtuar për të mbështetur parimet e modestisë, tolerancës dhe dhembshurisë, duke marrë frymëzim nga mësimet profetike dhe trashëgimia e shquar e paraardhësve tanë. Le të përpiqemi të jemi fener udhërrëfyes, duke mishëruar thelbin e vërtetë të Islamit dhe duke frymëzuar brezat që do të vijnë.

Allahu ju mbuloftë me bekimet e Tij të shumta, ju dhuroftë urtësi dhe mendjemprehtësi dhe i pranoftë të gjitha përpjekjet tuaja në shërbim të fesë së Tij.

Qoftë ky Bajram i Fitrit një kohë gëzimi, mirënjohjeje dhe angazhimi, qofshin energjitë dhe vullneti i juaj të ripërtërira për të vazhduar kërkimin e përsosmërisë shpirtërore dhe intelektuale.

 

Eid Mubarak!

Të falat më të ngrohta,

I juaji, Prof.Dr.Hfz. Hajredin Hoxha

Related Stories

Na ndiqni në Youtube

spot_img

Tema të tjera

قضايا دينية، اجتماعية، سياسية معاصرة في ميزان القرآن: قراءة...

قضااي دينية اجتماعية سياسية معاصرة يف ميزان القرآن قراءة حتليلية يف تفسري األستاذ سيد قطب ورقة...

القراءات القرآنية بين النظرة اليهودية والإسلامية. لشيخ عبد الفتاح...

القراءات القرآنية بين النظرة اليهودية والإسلامية. لشيخ عبد الفتاح القاضي مع الأستاذ إغناز غولد:...

عقبات الحوار وعوامل فشله في العصر الحديث: التجربة الكوسوفية...

عقبات الحوار وعوامل فشله في العصر الحديث التجربةالكوسوفيةمع الصربنموذج ورقة علمية قدمت في املؤتمر العاملي بعنوان: "...

تنوير القلوب والأفهام بقواعد التدبر والتفسير لكتاب رب الأنام

تنوير القلوب والأفهام بقواعد التدبر والتفسير لكتاب رب الأنام ورقة علمية معدة للندوة العلمية يف امللتقى...

ثقافة المسلم المعاصر:تجربة شخصية في ضوء الآيات القرآنية

ثقافة المسلم المعاصر:تجربة شخصية في ضوء الآيات القرآنية د/خيرالدين خوجة(الكوسوفي)

دراسات لأسلوب القرآن الكريم

سلسلة عرض وتقديم أعلام الدراسات القرآنية (3) دراسات لأسلوب القرآن الكريم للشيخ الأستاذ الدكتور محمد عبد الخالق...

Kategoritë më të popullarizuara

Comments