Mesazh urimi me rastin e përvjetorit të pavarësisë së Kosovës

Në emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit,

Populli fisnik i Kosovës dhe shqiptarë kudo që ndodheni.

Me rastin e shënimit të Ditës së Pavarësisë së Kosovës, ju dërgoj urimet më të përzemërta, duke ju uruar mbarësi, paqe dhe prosperitet në këtë ditë historike që shënon një kapitull të ri në historinë e popullit tonë.

Le të jetë kjo ditë një kujtesë e përhershme për sakrificat e mëdha të atyre që luftuan me guxim dhe vendosmëri për lirinë dhe pavarësinë. Të gjithë ata burra e gra, që në çfarëdo mënyre sakrifikuan për lirinë e vendit ishin edhe shkaku që ndihma e Zotit të vije për ne. Sot populli ynë trashëgon një vend më të mirë për brezat që vijnë, një vend ku liria dhe drejtësia duhet të ecin dorë për dore.

Si shërbëtorë i dijes dhe i besimit, lutem që Zoti i Madhëruar të na udhëheqë në rrugën e drejtë, të forcojë besimin dhe unitetin tonë si komb dhe të na bëjë dritëshkëndijë shprese për ata që përpiqen për liri dhe drejtësi në çdo cep të botës.

Le të punojmë së bashku për të ndërtuar një të ardhme më të mirë për Kosovën dhe për gjithë shqiptarët, një të ardhme ku solidariteti, toleranca dhe dashuria për njëri-tjetrin janë themeli mbi të cilin ndërtohet shoqëria jonë.

Allahu na lehtësoftë rrugëtimin dhe na mbrojtë nga çdo sfidë. Paqja dhe mëshira e Tij qoftë mbi ju të gjithë, në këtë ditë të shënuar dhe gjithmonë.

I juaji, Prof.Dr.Hfz. Hajredin Hoxha

Related Stories

Na ndiqni në Youtube

spot_img

Tema të tjera

قضايا دينية، اجتماعية، سياسية معاصرة في ميزان القرآن: قراءة...

قضااي دينية اجتماعية سياسية معاصرة يف ميزان القرآن قراءة حتليلية يف تفسري األستاذ سيد قطب ورقة...

القراءات القرآنية بين النظرة اليهودية والإسلامية. لشيخ عبد الفتاح...

القراءات القرآنية بين النظرة اليهودية والإسلامية. لشيخ عبد الفتاح القاضي مع الأستاذ إغناز غولد:...

عقبات الحوار وعوامل فشله في العصر الحديث: التجربة الكوسوفية...

عقبات الحوار وعوامل فشله في العصر الحديث التجربةالكوسوفيةمع الصربنموذج ورقة علمية قدمت في املؤتمر العاملي بعنوان: "...

تنوير القلوب والأفهام بقواعد التدبر والتفسير لكتاب رب الأنام

تنوير القلوب والأفهام بقواعد التدبر والتفسير لكتاب رب الأنام ورقة علمية معدة للندوة العلمية يف امللتقى...

ثقافة المسلم المعاصر:تجربة شخصية في ضوء الآيات القرآنية

ثقافة المسلم المعاصر:تجربة شخصية في ضوء الآيات القرآنية د/خيرالدين خوجة(الكوسوفي)

دراسات لأسلوب القرآن الكريم

سلسلة عرض وتقديم أعلام الدراسات القرآنية (3) دراسات لأسلوب القرآن الكريم للشيخ الأستاذ الدكتور محمد عبد الخالق...

Kategoritë më të popullarizuara

Comments