TJETRI – dhe raportet me të nga perspektiva kur’anore dhe pejgamberike

Titulli: TJETRI – dhe raportet me të nga perspektiva kur’anore dhe pejgamberike

Autor: Prof.Dr.Hfz. Hajredin Hoxha

Përktheu: Sedat ISLAMI

Recensent: Ajni Sinani
Redaktore gjuhësore: Mimoza Sinani

Titulli në origjinal: Nahve menhexhin kur’anijjin ve nebevijjin fi’t teamuli mea’l ahar

Hyrje
Kush është “tjetri”?
1. Respektimi i qenies njerëzore
2. Urat e besimit dhe bashkëpunimit
3. Përvetësimi i tjetrit
4. Maturia në nxjerrjen e vendimeve
5. Përfitimi nga tjetri
6. Përmbushja e premtimeve dhe besnikëria
7. Falja dhe toleranca
8. Qëndrimi ynë ndaj çifutëve dhe të krishterëve
Propozim
Përfundim

 

Related Stories

Na ndiqni në Youtube

spot_img

Tema të tjera

Urimi i jonë për Bajramin e Kurbanit

Bismilahi Rrahmani Rrahim Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin...

Prof.Dr.Hfz. Hajredin Hoxha do të qëndroj në Zvicër për...

Prof.Dr.Hfz. Hajredin Hoxha do të qëndroj në Zvicër nga data 9-13 Qershor. Kjo vizitë...

PREZANTIMI #17 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM – 02...

PREZANTIMI #17 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM - 02 – PROF.DR.HFZ HAJREDIN HOXHA  

PREZANTIMI #16 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM – 01...

PREZANTIMI #16 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM - 01 – PROF.DR.HFZ HAJREDIN HOXHA

Mesazh urimi me rastin e Bajramit të Fitrit, nga...

Lexues të nderuar, Ndërsa hëna po venitet, e muaji po plotësohet, Bajrami i Fitrit veç...

Kiraetet e Kur’anit ndërmjet pikëpamjes hebreje dhe islame, –...

Titulli: Kiraetet e Kur’anit ndërmjet pikëpamjes hebreje dhe islame, - Abdul Fettah el Kadi...

Kategoritë më të popullarizuara

Comments