LEKSIONE METODOLOGJIKE NGA SIRE-JA – Biografia e të Dërguarit të Allahut, Muhamedit alejhis salatu ves selam

LEKSIONE METODOLOGJIKE NGA SIRE-JA (Biografia e të Dërguarit të Allahut, Muhamedit alejhis salatu ves selam)

  • Autor: Prof.Dr.Hfz. Hajredin Hoxha
  • Përktheu: Sedat ISLAMI
  • Recensent: Ajni Sinani
  • Redaktore gjuhësore: Mimoza Sinani
  • Formati A4
  • Faqe: 91

 

Përmbajtja:
Ligjërata I: HYRJE NË STUDIMIN E SIRES PEJGAMBERIKE
Ligjërata II: PERIUDHA E INJORANCËS – PËRMBLEDHJE E SHKURTËR RRETH GJENDJES FETARE NË SHEK. VI GREGORIAN
Ligjërata III: SEKRETI I PËRZGJEDHJES SË GADISHULLIT ARABIK PËR SHPALLJEN E FUNDIT HYJNORE
Ligjërata IV: GADISHULLI ARABIK PARA SHPALLJES SË ISLAMIT
Ligjërata V: NGA LINDJA DERI NË PEJGAMBERLLËK
Ligjërata VI: VETMIMI NË SHPELLË DHE FILLIMI I SHPALLJES
Ligjërata VII: PERIUDHAT DHE ETAPAT E PREDIKIMIT GJATË JETËS SË PEJGAMBERIT [ALEJHIS SALATU VES SELAM]
Ligjërata VIII: TORTURAT DHE DHUNA FIZIKE NDAJ BESIMTARËVE
Ligjërata IX: POLITIKA E NEGOCIATAVE
Ligjërata X: BLLOKADA EKONOMIKE
Ligjërata XI: MIGRIMI I PARË NË ISLAM
Ligjërata XII: DELEGACIONI I PARË TEK PEJGAMBERI [ALEJHIS SALATU VES SELAM]
Ligjërata XIII: VITI I DËSHPËRIMIT
Ligjërata XIV: MIGRIMI I MUHAMMEDIT [ALEJHIS SALATU VES SELAM] NË TAIF

 

Related Stories

Na ndiqni në Youtube

spot_img

Tema të tjera

Urimi i jonë për Bajramin e Kurbanit

Bismilahi Rrahmani Rrahim Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin...

Prof.Dr.Hfz. Hajredin Hoxha do të qëndroj në Zvicër për...

Prof.Dr.Hfz. Hajredin Hoxha do të qëndroj në Zvicër nga data 9-13 Qershor. Kjo vizitë...

PREZANTIMI #17 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM – 02...

PREZANTIMI #17 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM - 02 – PROF.DR.HFZ HAJREDIN HOXHA  

PREZANTIMI #16 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM – 01...

PREZANTIMI #16 SISTEMI I BESIMIT NE ISLAM - 01 – PROF.DR.HFZ HAJREDIN HOXHA

Mesazh urimi me rastin e Bajramit të Fitrit, nga...

Lexues të nderuar, Ndërsa hëna po venitet, e muaji po plotësohet, Bajrami i Fitrit veç...

Kiraetet e Kur’anit ndërmjet pikëpamjes hebreje dhe islame, –...

Titulli: Kiraetet e Kur’anit ndërmjet pikëpamjes hebreje dhe islame, - Abdul Fettah el Kadi...

Kategoritë më të popullarizuara

Comments